Uit de kleren grootste strippoker-kampioenschap

 

LONDEN (GPD) – Het begon als een 1 april-grap met een advertentie in de krant. Maar zoveel mensen tuinden erin en wilden zich inschrijven, dat het een serieus evenement werd. Honderd mannen en honderd vrouwen speelden zaterdag mee in het grootste internationale strippoker kampioenschap. De prijs was een Gouden Vijgeblad trofee en 15.000 euro. Verliezers moesten hun naakte lijf aan de menigte tonen alvorens ze afdropen in een handdoekje.

,,Het is hilarisch”, reageert de 23-jarige Ella Goodman terwijl ze het toneel verlaat met het schaamrood op de kaken. ,,Ik deed ook alleen maar mee voor de lol. Ik kende de spelregels van ‘No Limit Texas Hold’ Em’ niet eens, maar dat gaf niet. Het maakt het juist lachwekkender. Sommige medespelers zijn erg serieus. Ik denk niet dat ze het leuk vinden dat er kneusjes als ik tussen zitten. Dat vertraagt het spel.”

De competitie, georganiseerd door de Ierse bookmaker Paddy Power, vond plaats in het prestigieuze hotel Café Royal in hartje Londen. Iedere speler kreeg zes kledingstukken waarvan bij elke verliesbeurt één moest worden uitgetrokken. Een handdoek werd verstrekt om op te zitten als ze eenmaal tot hun ondergoed waren uitgekleed. De rode pluche stoelen van Café Royal moesten immers onbevlekt blijven.

,,Tja, je weet maar nooit wat er gebeurt in alle opwinding”, lacht de 19-jarige Lee Walpole, die zijn nieuwsgierigheid naar het aandeel vrouwen als reden aanvoerde voor deelname aan de competitie. ,,Het is een erg leuk idee. Als volgend jaar niet nog zo’n kampioenschap plaatsvindt, dan organiseer ik ’em zelf. Je leert leuke meiden kennen? die niks meer te verbergen hebben.”

De stem van de compère brult door de microfoon dat weer iemand heeft verloren; iedereen staat op en joelt naar de persoon die in zijn adamskostuum paradeert en daarbij een handdoek als lasso boven het hoofd slingert. Persfotografen snellen toe. Het aantal meisjes dat met trots bloot gaat is beduidend kleiner dan het aantal jongens. Sommigen mompelen een excuus dat ze eerder naar huis moeten en snellen de toiletten in die als kleedkamer dienen. Karla Nelson (23) denkt niet dat ze nog eens deelneemt. Ze had er minder plezier in dan ze op voorhand vermoedde. ,,Er zitten teveel ouwe viespeuken in de zaal”, bromt ze.

,,Ik hoef niet bloot, ik ga winnen”, meent de in Engeland woonachtige Schot Gordon McArthur (37). ,,Ik ben verslingerd aan poker. Gisteren zat ik tot vijf uur ‘s nachts met vrienden in Newcastle te spelen voordat ik het vliegtuig op sprong om naar Londen te komen.” Hij doet regelmatig mee aan Texas Hold ‘Em-wedstrijden; het nieuws over dit eerste strippoker-evenement las hij op een pokerwebsite. ,,Ik speel zo vaak ik maar kan. Het niveau is vandaag zeer laag, maar vind ik dat helemaal niet erg; het maakt mijn kans om kampioen te worden alleen maar groter.”

Bij grote pokercompetities loopt het inleggeld vaak in de duizenden euro’s, en is de prijs veelal groter dan een miljoen; Paddy Poker liet deze deelnemers gratis meedoen. Het bedrijf wilde alleen maar naam maken in het Guinness Book of Records. Beloofd werd de winst van 15.000 euro te verdubbelen als de winnaar ervoor koos het volledige bedrag aan een goed doel te geven. Uit twaalf landen kwamen de deelnemers op het evenement af.

Ken Robertson, woordvoerder van de Ierse bookmaker, zegt een goede reden te hebben niet mee te spelen: ,,Ik ben ontzettend slecht in kaarten. Ik zou al snel in mijn nakie zitten. Het valt me wel op dat er veel Zweden meespelen. Ik denk dat ze erg goed zijn in poker. Of ze gaan graag uit de kleren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *